hits

Sesongens lag - så langt

I det engelsk fotball nærmer seg kokepunktet, så tar tyskerne som vanlig en pause. Det er selvsagt aldri stas for oss som følger tysk fotball tett. Likevel kan en ikke grave seg for langt ned i løpet av de 33 dagene det ikke spilles fotball for fulle tribuner i Tyskland. Derfor velger jeg heller å stikke hodet litt opp av gropen ved å presentere de undertegnede mener fortjener en plass på sesongens lag til nå. "Elf der Hinrunde" 

 MUNICH, GERMANY - NOVEMBER 24: Douglas Costa of Bayern Muenchen celebrates his first goal during the Champions League group F match between FC Bayern Muenchen and Olympiacos FC on November 24, 2015 in Munich, Germany. (Photo by A. Beier/Getty Images for FC Bayern)

(Douglas Costa har vært enestående for Bayern München. Photo by A.Beier/Getty Images for FC Bayern)

Bayern München har blitt "Herbstmeister" for femte sesongen på rad. Noe ingen har klart før dem. Totalt er det den 21-sesongen de topper til jul, og de har vunnet ligagullet 17 ganger etter å ha ledet når kirkeklokkene ringer. Denne sesongen har fått med seg 46 av de 51-poengene som har ligget i potten, og det enkleste ville selvsagt vært å kun hive inn disiplene til Pep Guardiola. Men i julen har jeg lært at en skal dele broderlig på godene. Derfor har jeg lagt inn en begrensning ved at hvert lag kun får være representert med to vise menn. En skal likevel ikke påstå at det er en enkel oppgave å skrive kun elleve spillere inn i manntall. På denne tiden pleier vi å være tradisjonelle, men med all den røkelsen og myrraen Bundesliga tilbyr så må en få med så mye offensivt krydder som mulig. Derfor legges den klassiske 4-4-2-formasjonen i krybben, og vi henter inn en offensiv formasjon som med litt godvilje kan minne om et juletre.

  

Keeper:  

Ron-Robert Zieler 26 år - Hannover 96

Hannover 96 har hatt sin dårligste Hinrunde på 27 år og de tar juleferie på 17.plass med fattige 14 poeng. Deres sisteskanse har måttet plukke ut 29 baller fra eget nett. Hvorav 6 av de har kommet etter straffespark. Men det kunne vært så mye verre. I følge Opta har han stoppet flest "clear-cut chances" med sine 22. Zieler har bidratt til at Hannovers supportere i hvert fall har fått noen timer på puten denne høsten. Det finnes fremdeles et håp om å berge plassen.

Fact: Zieler har ikke stått over et eneste minutt med Bundesliga-fotball siden 9.april 2011. Det tilsvarer 158 kamper på rad fra start. 14.220 minutter. 

HANOVER, GERMANY - OCTOBER 03: Ron Robert Zieler, goalkeeper of Hannover makes a save during the Bundesliga match between Hannover 96 and Werder Bremen at HDI-Arena on October 3, 2015 in Hanover, Germany. (Photo by Martin Rose/Bongarts/Getty Images)
(Det har vært en hektisk sesong for Zieler. Photo by Martin Rose/Bongarts/Getty Images)

 

Forsvarspillere:

Mitchell Weiser 21 år - Hertha Berlin

Denne spilleren må jeg innrømme at jeg har slitt med å la meg begeistre over tidligere, da for Bayern München. I sin nye klubb har han tatt store steg og fått mer regelmessig spilletid i hovedstaden under ledelse av Pál Dárdai. Det har gjort underverker. Han har spilt både back og kant, men det er i hovedsak backspillet som blant annet har sikret han plass på det tyske U21-landslaget. Til tross for at han har spilt flere kamper med et brudd i den ene tåen, har ingen bidratt med flere målgivende pasninger i Hertha enn Weisers fire.

Fact: Den raskeste spilleren hos Hertha Berlin denne sesongen i følge Opta. Målt til en toppfart på 34,48 km/t.

INGOLSTADT, GERMANY - OCTOBER 24: Mitchell Weiser of Hertha BSC reacts during the Bundesliga match between FC Ingolstadt and Hertha BSC at Audi Sportpark on October 24, 2015 in Ingolstadt, Germany. (Photo by Lennart Preiss/Bongarts/Getty Images)
(Endelig har Weiser fått sitt gjennombrudd. Photo by Lennart Preiss/Bongarts/Getty Images)

 

Naldo 33 år - Vfl Wolfsburg 

Han har ikke vært like suveren i midtforsvaret som tidligere, men han gjør jobben sin og det er likevel mer enn godt nok. Denne sesongen har han dessuten fått en ekstra utfordring ved at hans landsmann, Dante, har blitt hans nye makker. En spiller som i aller høyeste grad har passert middagshøyden. Det har dermed blitt mer fokus på brannslukking enn offensive bidrag.

Fact: Naldo har ikke scoret i Bundesliga denne sesongen, men statistikken hans siden debuten for Werder Bremen mot Arminia Bielefeld i august 2005 er solid.

Sergio Ramos har scoret 43 mål (1 på straffespark) på 362 kamper i La Liga. 

John Terry har scoret 39 mål på 475 kamper i Premier League.

Naldo har scoret 38 mål (1 på straffespark) på 284 kamper i Bundesliga.

WOLFSBURG, GERMANY - DECEMBER 08: Naldo of Wolfsburg celebrates scoring the second goal during the UEFA Champions League match between VfL Wolfsburg and Manchester United FC at the Volkswagen arena on December 8, 2015 in Wolfsburg, Germany. (Photo by Stuart Franklin/Bongarts/Getty Images)         

(Naldo sendte Manchester United ut av Champions League. Photo by Stuart Franklin/Bongarts/Getty Images)
 

Aytaç Sulu 30 år - SV Darmstadt 98 

Sulu har vært den klippen og kapteinen med stor k som som alle nyopprykkede lag drømmer om å ha. Han ble matchvinner mot Bayer Leverkusen og Eintracht Frankfurt, i tillegg til at han sikret poeng på overtid borte mot Dortmund. Ingen midtstopper har stått for flere scoringer enn Sulu så langt(4 mål).  Han har uten tvil vært sterkt medvirkende til at Darmstadt kan feire jul på trygg grunn.  

Fact: 30-åringen har vært med på hele Darmstadts reise fra 3.liga til Bundesliga i de tre sesongene han har vært i klubben. 100 ligakamper ble rundet i kalenderårets siste kamp. 

INGOLSTADT, GERMANY - NOVEMBER 22: Aytac Sulu of Darmstadt celebrates scoring the opening goal during the Bundesliga match between FC Ingolstadt and SV Darmstadt 98 at Audi Sportpark on November 22, 2015 in Ingolstadt, Germany. (Photo by Alexander Hassenstein/Bongarts/Getty Images)
(Sulu etter scoring mot Ingolstadt. Photo by Alexander Hassenstein/Getty Images)

 

Oscar Wendt 30 år - Borussia Mönchengladbach

BMG fikk en sjokkerende dårlig start på sesongen med fem strake tap i ligaen. Etter at André Schubert tok over lederansvaret har pilen derimot pekt i en annen retning. Oscar Wendt er en av flere i klubben som virkelig har fått vist hva de egentlig er gode for. En back som først og fremst er kjent for sine offensive gode bidrag, men som også har tatt steg defensivt.

Fact: Oscar Wendt takket i høst nei til det svenske landslaget ettersom at han ikke følte seg som en viktig brikke hos Erik Hamrén. Det ble kun to kamper på Wendt i denne kvalikken med flagget på brystet. Døren for videre landslagsspill er riktignok på gløtt.

MOENCHENGLADBACH, GERMANY - APRIL 11: Havard Nordtveit and Oscar Wendt of Borussia Moenchengladbach celebrate after their first goal during the Bundesliga match between Borussia Moenchengladbach and Borussia Dortmund at Borussia Park Stadium on April 11, 2015 in Moenchengladbach, Germany. (Photo by Christian Verheyen/Borussia Moenchengladbach via Getty Images)
(Nordtveit og Wendt trives godt i BMG om dagen. Photo by Christian Verheyen/BMG via Getty Images)
 

Midtbanespillere:

Vladimír Darida 25 år - Hertha Berlin

Han har løpt og løpt og løpt. Totalt lengst av samtlige med sine 217,8 kilometer tilbakelagt. Han ligger også på toppen på listen over flest høyintensitetsløp med sine 65 i snitt per kamp. En ting er selvsagt å løpe mye, men han løper mye riktig og har vært drivende god for et solid Hertha Berlin denne sesongen. 

Fact: Spiller fast på det tsjekkiske landslaget som skal møte Norge i VM-kvalifiseringen. 11.november 2016 møter vi Tsjekkia i den fjerde kampen i gruppen.

BERLIN, GERMANY - DECEMBER 20: Vladimir Darida of Berlin gestures during the Bundesliga match between Hertha BSC and 1. FSV Mainz 05 at Olympiastadion on December 20, 2015 in Berlin, Germany. (Photo by Boris Streubel/Bongarts/Getty Images)
(Løpsmaskinen til Hertha Berlin, Vladimír Darida. Photo by Boris Streubel/Bongarts/Getty Images)
 

Henrikh Mkhitaryan 26 år - Borussia Dortmund

Etter en meget god debutsesong i Bundesliga, så virket Mkhitaryan å være helt råtten sist sesong. Til stor glede for Dortmund-fansen har Thomas Tuchel fått denne spilleren til å blomstre igjen. God i alle spillets faser. Ligger på 2.plass på Kickers spillerbørs(2,50).

Fact: Språkmektig herremann. Behersker portugisisk, tysk, fransk, engelsk, russisk og selvfølgelig armensk.

AUGSBURG, GERMANY - DECEMBER 16: Henrikh Mkhitaryan of Borussia Dortmund celebrates after scoring the goal 0:2 with his team mates during the DFB Cup match between FC Augsburg and Borussia Dortmund at WWK-Arena on December 16, 2015 in Augsburg, Germany. (Photo by Alexandre Simoes/Borussia Dortmund/Getty Images)
(Spillegleden er tilbake hos Mkhitaryan og Borussia Dortmund.  Photo by Alexandre Simoes/Borussia Dortmund/Getty Images)

 

Thomas Müller 26 år - Bayern München

Supporterfavoritten har aldri vært bedre. Har allerede kunnet juble etter scoring 14 ganger denne sesongen. Det er bedre enn hva som har vært hans bestenotering tidligere med 13 i løpet av en hel sesong. En enormt viktig lagspiller for Bayern München som har et veldig høyt laveste nivå.

Fact: Müller har spilt for Bayern München siden han var ti år. Forlenget nylig kontrakten til ut 2021-sesongen.

MUNICH, GERMANY - DECEMBER 18: (EXCLUSIVE COVERAGE) Thomas Mueller of FC Bayern Muenchen poses with a team jersey after signing his contract extension at FC Bayern Muenchen at Bayern`s training ground Saebener Strasse on December 18, 2015 in Munich, Germany. (Photo by A. Hassenstein/Getty Images for FC Bayern)
(En av de beste julegavene Bayern München-fansen kunne fått. Photo by A.Hassenstein/Getty Images for FC Bayern) 

 

Yunus Malli 23 år - FSV Mainz 05

Den store profilen hos Mainz, og offensivt har han vært deres safran denne sesongen. Glimrende teknisk spiller med nese for mål.

Jeg husker spesielt kampen på Coface Arena da Malli egenhendig senket Hoffenheim. Han var ustoppelig.

Fact: Malli som har tyrkisk opphav har spilt aldersbestemte landskamper for Tyskland.  Etter flere fantastiske prestasjoner denne sesongen, så den tyrkiske landslagssjefen Fatih Terim sitt snitt til å overtale Malli til å representere Tyrkia isteden. Han står nå oppført med to treningskamper på CVen for Tyrkia.    

 

Douglas Costa 25 år - Bayern München

Selvom sesongen kun er halvveis så er det ikke tvil om at Douglas Costa fra Shakthar Donetsk til Bayern München er sesongens beste signering. Herre min skaper så god han har vært. Han har tilført FCB alt det de har manglet når Ribery og Robben har vært på sykestua. Gjør ting ingen andre i ligaen gjør etter han. Den mest underholdene og den beste spilleren så langt denne sesongen. Det eneste han kan kritiseres for er at han ikke scorer nok mål. 2 mål og 7 målgivende har det blitt på 12 kamper. Topper Kickers spillerbørs (2,38)

Fact: Han spilte tre sesonger sammen med Henrikh Mkhitaryan i Shakthar Donetsk.

 

Spiss: 

Pierre-Emerick Aubameyang 26 år - Borussia Dortmund

De gule og svarte har scoret flest mål til nå med 47. Like mange som under hele forrige sesong. Det skal Thomas Tuchel ha mye av æren for, samtidig som at han helt sikkert er villig til å dele ut en juleglede til sin spydspiss som har stått for 18 av målene. Han er som mandelen i grøten. Timingen sitter og han er bedre enn noen gang foran motstandernes mål.

Fact: Han er født i Frankrike, men oppvokst i Italia ettersom at hans far fikk jobb som speider for AC Milan. Spiller landslagsfotball for Gabon.

  

 

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar